19 Kasım 2012 Pazartesi

ÇORUM TANITIM GÜNLERİ



ÇORUM TANITIM GÜNLERİ

Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde 15-18.11.2012 tarihleri arasında yapılan Çorum Tanıtım Günleri sona erdi.
Çeşitli illerin yıllardır yaptıkları bu etkinlikleri, Çorum ilk defa gerçekleştirdi. Bu etkinlikte göze çarpan şey, kamunun ağırlıklı olarak katılmasına rağmen sivil toplum örgütleri ile Çorumu temsil edecek, simgesi haline gelmiş işyerleri ve şahıslar burada yoktu.
Kâtipler Konağı baklavası, Hatap un, kiremitçiler, yumurtacılar, bakırcılar, sobacılar, hayat kâğıt- şırınga, gömlekçiler vb. yoktu. Tanıtım günlerinde Çorum dolu dolu temsil edilemedi. Hanım bir hemşerimizin dediği gibi markalar ile iz bırakanlar yoktu. Çorumlu hemşerilerimiz in’de çoğunluğu görünmediler. Belki de haberleri olmadı. Günlerce evvel basın yayın yolu, internet ile etkinlikler duyurulabilirdi.
Etkinliklerde göz dolduran” İskilip’in dolması, Sungurlu reyonu, Osmancık reyonu Pirinç dağıtımı, Bayat reyonu oldu. Bu reyonların yetkili temsilcileri, misafir karşılama organizasyonları reyonlar da eksik olmadı.
Rizelilerin, Trabzonluların günlerini gelinde görün. 4-5 gün boyunca büyük bir kalabalık ile süren etkinlikler, adeta hemşerilerin buluşma gününe dönüşüyor. Akşam kapanış saatine kadar bu faaliyetler devam ediyor. Vali yardımcısı ile Belediye Başkanları etkinlik boyunca burada bulunup, hemşerileri ile birlikte olmaya çalışıyor. Aynı zamanda Ankara’daki işlerini takip ediyorlar. Medya ile bir araya gelip ilini ilçesini tanıtmaya çalışıyorlar. Milletvekilleri bu süre boyunca TBMM de acil bir toplantıları yoksa buradan ayrılmıyorlar. İlk günün bir kısmından sonra bizim vekilleri de ara ki bulasın.
Bende etkinlikler sırasında Sayın Belediye Başkanımız Külcü ile karşılaştığımda “Kendisini Çorumla ilgili bir konuda görüşümü iletmek için telefonla aradığımı, görüşme talebime cevap alamadığımı, bu konuda hâkimiyette çıkan yazımı hatırlattım.” Oda yoğun işi olduğu için atlamış olabileceklerini söylediğinde “ Başkanım ben Ankara’da Müsteşar ile görüşebiliyorum, ama sizinle görüşemedim.” Dedim.
Sayın hemşerilerim ilklerde böyle noksanlıklar olabilir. Yılda bir kez yapılacak böyle bir etkinlik fuar anlayışı ile “ Çorumda üretilip marka haline gelen her şey, sanat, spor, turizm kapasitemiz, folklorumuzu sergilemek, Ankara’da bulunan 500 bin hemşerimize ulaşmak imkânı bulabiliriz.” Bir zamanlar Çorumda hizmet edip daha sonra Ankara ya yerleşen bürokratları, kendilerinden birçok konuda istifade edebileceğimiz bürokratlarımızı buraya davet edip, kendilerine çoğumuzun özlediği Çorum simidi ile çay ikram edebiliriz.  

Mustafa Yolcu